Follow me on Twitter RSS FEED

bertemu lagi kite :)

Posted in By si otak bebal 1 kritikan

diam tak diam..
dah nak masuk bulan pose da..
tibe mase kite perbanyakkan amalan amalan kite..
satu bulan yang amat bagus sekali untuk kite mendekatkan diri kepada Allah.

aku mengharapkan bulan pose tahun ni lagi baik dari bulan bulan pose yang lepas..
moga hati aku tenang nak menjalankan ibadah pose ni..

kalau nak cerite pasal pose ni la kan..
dulu dulu la..ni cite dulu dulu punye..
zaman batu kat lastik tu...
aku suke tolong mak aku hantar makanan kat uma orang..
tapi kalau aku yang hantar..makanan tu sume mesti tinggal separuh je..haha
tapi time mak ak nak beranak dulu..aku duduk ngan macik aku..
macik aku ni power masak..so aku dengan ringan tulang..tolong la macik aku..
tak tau aku ni ade propaganda lain.haha
so smpai sekarang macik aku tak tau pasal aku kebas mee kari die dulu sampai abes..haha..

aku pulak dengo dengo 1st pose nanti mak aku nak datang pulak..
buke same same letewww.haha
mak, tolong jangan mintak bukan bukan macam hari tu ea..susa nak tunaikan tu..haha
abah, u the best bro..wa caya sama lu..ape barangggg..nanti balik kite lumbe moto lagi..haha

sekian..semoga ramadhan kali ini diberkati. :)
assalamualaikum..
layan la dulu lagu kat bawah ni..best!!

sep sep bom bom

Posted in By si otak bebal 2 kritikan

sep sep sep
bom bom bom

ola oli
kuberi nama
saudara saudari
cikebum cikebum
malam malam minggu
siang siang hari
disco disco
putih putih melati
ali baba
merah merah jelita
meow meow
siapa yang cantik
hati cinderella
...
and then I forgot.

assalamualaikum
kum apa combat
bat apa batman
man apa mentol
tol apa tolak
lak apa laksa
sa apa sepak
pak apa pakcik
cik apa cicak
cak apa cawan
wan apa wan two three four five six seven eight nine ten
ten apa tembak
bak apa bak duit
duit apa duit sen
sen apa sentul??

and then I forgot. 

Under the rainbow, 
under the sea bom bom bom
You are forever,
you are for me, bom bom bom

and then I forgot.

This is what real kids do, way before the Wii and the PS2 was invented. 
It's so weird reading it then actually saying it. 
I wonder who created the lyrics. It makes no freakin' sense.

fuiyyooooo..!!

Posted in By si otak bebal 0 kritikan

assalamualaikum..
waduh waduh..udah lama deh tak update blog ya..
bz dong..haha

pagi tadi aku baru balek dari oxford..
penat woo..jalan sana sini..
bile lagi la aku nak pegi sana lagi ea..
aku nak tengok sungai die..bunga bunga kat sana..
da la sejuk kan..pehh..mantop..

tapi tu la..sume tu mimpi je..
flight aku ke balik ke Malaysia pun awal sangat..
subuh aku da tersedo..nak wat cam ne..
kacau tol la nak berguling guling kat sane.haha

sebeno nye aku nak jugak pegi oxford..
tengok sepupu aku tu ha..
honeymoon sampai ke oxford..kemaen lagi jao..
ish3..bile la turn aku ea.haha..

dalam mase seminggu due ni..
aku memang la bz bz bz bz bz bz bz bebeno..*konon
dengan assigment la.presentation la..
pastu ade event ape ntah..tu pun da malas giler aku nak pegi.
bio je..

tapi kan..
minggu lepas aku dihujani ribut petir halilintar mesej mesej ke dalam henpon aku..
sume dok tanye aku ni..da pahal?

N: mane ko ilang ha?senyap je?
F: ko idop lagi ke tak ni?
I: wei bisnes jadi tak?ko jangan senyap je weh?
A: lari jao nampak bro?
S: da kat ganu da?awal beno balik?
T: apsal awal sangat kau balek ari tu?kolej pon lom bukak lagi kan?

haaa..tu antara nye la..kalau tak banyak lagi tu..
hahaha..aku malas sebeno nak melayan..
da tu asal aku balek rumah je..mesti takde membe nak lepak..
asal aku da balek ganu..time tu la masing masing sebok balek..
haaa..aku balek je senyap senyap..apedahal kan..ngehngehngeh

btw..masalah masalah sebelum ni belum settle lagi..
aku try pelan pelan nak settle kan..
hari hari aku doa..mintak dipermudahkan urusan aku..
moga semue nye kembali pada asal. :)

haa..ari tu aku ade pegi jumpe doc..
tapi kat klinik laen la kan..

D: haa..awak ade saket ape ni?
J: saya dulu pegi medical checkup..doc kate ade sakit *** n then mungkin ade sakit ***..so saye nak tengok
   cam ne keadaan nye skang..da oke ke lom..ade masalah lagi ke tak..
D: lagi?awak ade rase pape lagi?
J: ade..saya skang ni selalu nak pitam je rase..saket pale menyucuknyucuk..
D: owh..awak ni rehat cukup je..tido kene cukup..tu je..dah..awak bole balik.
J:takde ubat ke doc?
D:takde..

pehhh...die bole kate gitu..
dammnn!!!!..
kalo aku tau camtu baek aku suruh adik aku je check..
lagi senang...puiii!!
memang tak la kan kalau aku nak pegi lagi..
aku engat kan ade la bagi ubat ke ape ke..
sia sia saje..
sekian dulu..wasalam. :)

jap jap..wait seminit..sebelum tu layan lagu ni dulu.

sahabat. :)

Posted in By si otak bebal 2 kritikan

Ya ALLAH, 

Panjangkanlah umur sahabatku,

Kurniakanlah kesihatan yang baik padanya,

Terangilah hatinya dengan 'nur' pancaran iman,

Tetapkanlah hatinya,

Perluaskanlah rezekinya,

Dekatkanlah hatinya kepada kebaikan,

Jauhkanlah hatinya daripada kejahatan,

Tunaikanlah segala hajatnya baik hajat dalam agama, dunia dan akhirat.

Ya MUHAIMIN,

Jika dia jatuh hati,

Izinkanlah dia menyentuh hati seseorang

yang hatinya terpaut pada-Mu
agar dia tidak terjatuh ke dalam jurang cinta nafsu

Jagalah hatinya agar tidak berpaling

daripada melabuhkan hatinya pada hati-Mu

Jika dia rindu

rindukanlah dia pada seseorang yang merindui syahid di jalan-Mu

Ya ILAHI,

Jangan biarkan sahabatku tertatih dan terjatuh
dalam perjalanan panjang menyeru manusia ke jalan-Mu

Jika KAU izinkan aku merindui sahabatku

Janganlah aku melampaui batas
sehingga aku melupakan 'CINTA HAKIKI', 'RINDU ABADI' dan 'KASIH SEJATI' -MU
ya ALLAH
kurniakanlah sahabatku
kesenangan, ketenangan, kebahagiaan, keberkatan & kecemerlangan
di dunia dan akhirat.

bubbly bucktooth bunny

Posted in By si otak bebal 0 kritikan

you woke up in the light of day in silence
breathe in the scent of what used to be
you seek distractions to forget the pain
you do the things you were told not to

so don't breakdown
there's more to life than recalling your mistakes

you held the pillow of the sweetest memory
you only see one of what was two
you feel alone as though no one understands you
well trust me when i say i've been there before

so don't breakdownt
here's more to life than recalling your mistakes

don't you cry now, dear
you're changing for the greater good

lagi sekali..

Posted in By si otak bebal 4 kritikan

ape la nak jadi dengan aku ni..
jatuh tangga lagi..
terseliuh lagi..
sabo je la..
naseb baek satu kelas je ari ni..
kalo full..
tak tau la ape jadi dengan kaki aku ni..

hurmm..sabo junaide..sabo..

tujuh hari..

Posted in By si otak bebal 3 kritikan

erm..dalam masa tujuh hari ni.
macam mcam da jadi kat aku..
dengan masalah famili lagi.
tau la aku da kat ganu ni ha..
tapi tetibe lak ade masalah kat johor nun sana..
time aku ade kat uma oke la plak masing masing kan..

dengan pointer aku yang cam hape ntah..
da bole berenti kolej da ni..
ntah ape aku piki sampai jari aku pon terkene pisau..
senget da jari aku ni..

macam macam la lagi..
aku kalau nak cite tak habis rase nye..
kalau betul salah aku..
cakap..tak payah nak simpan simpan..
takpayah nak pura pura macam semuenye oke..

dan KAU!!!
malas la cite..
bye

misi tercapai...

Posted in By si otak bebal 3 kritikan

assalamualaikum..
selamat jumaat..
hua3..selame aku duduk kat umah ni..
misi aku da tercapai da...
nak tau ape?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
berjaya mengelakkan diri daripada pergi hospital..
hahahhahahaha...
Design by: WPYAG
Blogger Template by Anshul | Funny Pictures.